Op zondag 1 mei 2022 bereikte ons het trieste bericht dat onze zangersvriend, bas Wiel Schroeder, was overleden.  Het ging al enige tijd niet goed met hem maar het nieuws kwam toch aan als een klap. Samen met zijn tweelingbroer Cap vormde hij een markant duo dat meer dan dertig jaar prominent bij de Lambertusbassen aanwezig was. Hij kon intens genieten van de mooie samenzang en de saamhorigheid en gezelligheid binnen het koor. We zullen zijn mooie stem, warme persoonlijkheid en gezelligheid zeer missen. Met pijn in het hart nemen we afscheid van hem.

Wiel... rust zacht...


 Wiel Schroeder bas
Dinsdagochtend 23 november 2021 bereikte ons het droevige bericht dat onze voormalige tenor Peter Wagner is overleden in de leeftijd van 79 jaar. Hij heeft vanaf 1973 maar liefst 43 jaar in onze vereniging gezongen. Daarnaast heeft hij zich ook nog vele jaren verdienstelijk gemaakt als lid van de activiteiten commissie. In 2016 liet zijn kwakkelende gezondheid het niet meer toe om zijn lidmaatschap te continueren. Wij kennen zijn echtgenote Marleen als toegewijd bestuurslid van het damescomité. Wij wensen haar en hun familieleden alle sterkte toe in het verwerken van dit enorme verlies. Wagner Peter 2 50pct
 

Vandaag, donderdag 2 april 2020, bereikte ons het trieste bericht dat onze erevoorzitter Toon Willems is overleden. Toon was een groot aanhanger van het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus en liet dat ook duidelijk blijken. In de jaren 80 van de vorige eeuw heeft hij in roerige tijden de voorzittershamer opgepakt en van KKM een bloeiende vereniging gemaakt. Toon is zeker 2 decennia lang voorzitter geweest en gevestigde KKM leden spreken met ontzag, bewondering en respect over zijn ‘regeerperiode’. Het koor bereikte onder zijn vleugels een ledenaantal van meer dan 90 zangers. De onder zijn leiding gemaakte concertreis naar Rome ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van KKM, de uitvoeringen van de Carmina Burana en 2e symfonie van Mahler hebben bijna mythische proporties gekregen. Terecht dus, dat hij tot erevoorzitter is gedecoreerd.

Na zijn bestuursperiode bij KKM bleef hij actief voor het koor door het voorzitterschap van de Commissie van Bijstand op zich te nemen. Hij was altijd aanwezig op de vrijdagavond, de vaste repetitieavond van Lambertus. Altijd in voor een praatje, een kwinkslag of een warmhartig advies.

Toon Willems is donderdagochtend 2 april 2020 om 5 uur overleden aan de gevolgen van een infectie met het coronavirus.

Namens iedereen die het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus een warm hart toedraagt: Toon bedankt voor alles wat je voor het koor betekend hebt!

Rust zacht!

Toon Willems KKM

Toon Willems     † 2 april 2020

Het is gebruikelijk om tijdens het jaarlijkse Patroonsfeest van het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus de jubilarissen van dat koorjaar te huldigen. Dit jaar hadden we maar één jubilaris... maar wat voor één! Bariton Werner Urlings is maar liefst al 65 jaar lid van het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus. Een zeer bijzondere prestatie die ook zijn innige band met het koor weerspiegelt. Voorzitter Wim de Groot zette hem dan ook uitgebreid in het zonnetje. Om deze speciale gelegenheid te memoreren is er een prachtige fotocollage gemaakt van Werner door de jaren heen in het koor. Werner straalde van oor tot oor toen hij de collage in ontvangst mocht nemen uit handen van zijn kleindochter. Het was een avond om nooit meer te vergeten!

DSC06281

Voor meer foto's van deze prachtige avond klik HIER

 

Het is vrijdag 23 augustus 2019 half elf 's avonds... Cultura Nova, de grote opening met Romeo en Julia... het is alweer voorbij!

Er was maandenlang en intensief naartoe gewerkt en toen . . . . in een uurtje was het voorbij. Deze verhouding is niet maatgevend voor het gevoel dat overbleef. Het was een indrukwekkende belevenis voor de mannenkoren van Wim Schepers om aan zo’n professioneel spektakelstuk te mogen meewerken en de intense indrukken zullen nog lang in de geheugens van de zangers blijven doorleven. De koren hadden een significant aandeel in de voorstelling en mochten zich van hun beste kant laten horen. Het samenspel met de twee, overigens fantastische, solisten Sef Thissen en Antonello Palombi was geweldig. En het muzikale slot bij de sterfscène van Thaïs, erg mooi en emotioneel. Menig toeschouwer, ter plekke aanwezig met een man of twintigduizend of thuis voor de buis, zal kippenvel gehad hebben bij de laatste tonen.

Voor meer foto's klik HIER

opening cultura nova 2019 romeo en julia 48610136368 o