Dinsdagochtend 23 november 2021 bereikte ons het droevige bericht dat onze voormalige tenor Peter Wagner is overleden in de leeftijd van 79 jaar. Hij heeft vanaf 1973 maar liefst 43 jaar in onze vereniging gezongen. Daarnaast heeft hij zich ook nog vele jaren verdienstelijk gemaakt als lid van de activiteiten commissie. In 2016 liet zijn kwakkelende gezondheid het niet meer toe om zijn lidmaatschap te continueren. Wij kennen zijn echtgenote Marleen als toegewijd bestuurslid van het damescomité. Wij wensen haar en hun familieleden alle sterkte toe in het verwerken van dit enorme verlies. Wagner Peter 2 50pct
 

Vandaag, donderdag 2 april 2020, bereikte ons het trieste bericht dat onze erevoorzitter Toon Willems is overleden. Toon was een groot aanhanger van het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus en liet dat ook duidelijk blijken. In de jaren 80 van de vorige eeuw heeft hij in roerige tijden de voorzittershamer opgepakt en van KKM een bloeiende vereniging gemaakt. Toon is zeker 2 decennia lang voorzitter geweest en gevestigde KKM leden spreken met ontzag, bewondering en respect over zijn ‘regeerperiode’. Het koor bereikte onder zijn vleugels een ledenaantal van meer dan 90 zangers. De onder zijn leiding gemaakte concertreis naar Rome ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van KKM, de uitvoeringen van de Carmina Burana en 2e symfonie van Mahler hebben bijna mythische proporties gekregen. Terecht dus, dat hij tot erevoorzitter is gedecoreerd.

Na zijn bestuursperiode bij KKM bleef hij actief voor het koor door het voorzitterschap van de Commissie van Bijstand op zich te nemen. Hij was altijd aanwezig op de vrijdagavond, de vaste repetitieavond van Lambertus. Altijd in voor een praatje, een kwinkslag of een warmhartig advies.

Toon Willems is donderdagochtend 2 april 2020 om 5 uur overleden aan de gevolgen van een infectie met het coronavirus.

Namens iedereen die het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus een warm hart toedraagt: Toon bedankt voor alles wat je voor het koor betekend hebt!

Rust zacht!

Toon Willems KKM

Toon Willems     † 2 april 2020

Het is gebruikelijk om tijdens het jaarlijkse Patroonsfeest van het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus de jubilarissen van dat koorjaar te huldigen. Dit jaar hadden we maar één jubilaris... maar wat voor één! Bariton Werner Urlings is maar liefst al 65 jaar lid van het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus. Een zeer bijzondere prestatie die ook zijn innige band met het koor weerspiegelt. Voorzitter Wim de Groot zette hem dan ook uitgebreid in het zonnetje. Om deze speciale gelegenheid te memoreren is er een prachtige fotocollage gemaakt van Werner door de jaren heen in het koor. Werner straalde van oor tot oor toen hij de collage in ontvangst mocht nemen uit handen van zijn kleindochter. Het was een avond om nooit meer te vergeten!

DSC06281

Voor meer foto's van deze prachtige avond klik HIER

 

Het is vrijdag 23 augustus 2019 half elf 's avonds... Cultura Nova, de grote opening met Romeo en Julia... het is alweer voorbij!

Er was maandenlang en intensief naartoe gewerkt en toen . . . . in een uurtje was het voorbij. Deze verhouding is niet maatgevend voor het gevoel dat overbleef. Het was een indrukwekkende belevenis voor de mannenkoren van Wim Schepers om aan zo’n professioneel spektakelstuk te mogen meewerken en de intense indrukken zullen nog lang in de geheugens van de zangers blijven doorleven. De koren hadden een significant aandeel in de voorstelling en mochten zich van hun beste kant laten horen. Het samenspel met de twee, overigens fantastische, solisten Sef Thissen en Antonello Palombi was geweldig. En het muzikale slot bij de sterfscène van Thaïs, erg mooi en emotioneel. Menig toeschouwer, ter plekke aanwezig met een man of twintigduizend of thuis voor de buis, zal kippenvel gehad hebben bij de laatste tonen.

Voor meer foto's klik HIER

opening cultura nova 2019 romeo en julia 48610136368 o

 

Zaterdag 22 juni 2019 was het eindelijk zover.... na maandenlang repeteren stonden de mannenkoren KKM St. Lambertus, CMK 1912 en David Spekholzerheide eindelijk oog in oog met Karin Bloemen. 's Middags tijdens de gezamenlijke repetitie was de eerste ontmoeting en meteen sloeg er al een vonk over. Het klikte! La Bloemen had maar wat plezier met de mannen die achter haar op het terras met haar meezongen... dat beloofde wat voor de voorstelling 's avonds. De setting was heel anders dan met een "gewoon" concert. Iedereen was in normale kledij, want we gingen "gewoon" naar de repetitie. Op de bühne van Theater de HUB was een terras nagebouwd. De koorleden kwamen vanuit de zaal en vanachter de bühne met het nodige geroezemoes naar het terras gelopen. En daar werd het gewoon gezellig.... zelfs met een drankje erbij dat gewoon tijdens de voorstelling werd uitgeserveerd. Een normaal tafereel voorafgaand aan een repetitie op een zomeravond. Met wellicht één uitzondering... voor het terras ontsponnen zich gezellige en muzikale taferelen tussen Arno Deckers en Karin Bloemen. Met veel humor brachten Arno en Karin iedereen in een goed humeur en in de stemming voor de nodige liederen waarbij La Bloemen natuurlijk de muzikale hoofdrol vervulde. Natuurlijk was er ook een rol voor de koorleden op het terras! Onder leiding van hun drie dirigenten Véron Jongstra, Jan Gouders en Wim Schepers werden een aantal liederen ten gehore gebracht samen met Karin Bloemen. Het publiek in de, vrijwel uitverkochte, zaal nam het allemaal gretig op en was zeer enthousiast. Na afloop van de voorstelling was iedereen dan ook zeer lovend over de opzet en uitvoering van het geheel. Bij de gebruikelijke dankzeggingen aan het einde van de voorstelling werd nog één man speciaal in het zonnetje gezet vanwege zijn kartrekkersrol in het geheel: Huub Klinkenberg. Hij had een formidabele taak maar hij heeft deze taak ook formidabel uitgevoerd! Al met al was het een geweldig leuke, gezellige, humorvolle en vooral muzikaal zeer geslaagde avond.

Voor meer foto's klik HIER

ZW17 Karin koor