Vandaag, donderdag 2 april 2020, bereikte ons het trieste bericht dat onze erevoorzitter Toon Willems is overleden. Toon was een groot aanhanger van het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus en liet dat ook duidelijk blijken. In de jaren 80 van de vorige eeuw heeft hij in roerige tijden de voorzittershamer opgepakt en van KKM een bloeiende vereniging gemaakt. Toon is zeker 2 decennia lang voorzitter geweest en gevestigde KKM leden spreken met ontzag, bewondering en respect over zijn ‘regeerperiode’. Het koor bereikte onder zijn vleugels een ledenaantal van meer dan 90 zangers. De onder zijn leiding gemaakte concertreis naar Rome ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van KKM, de uitvoeringen van de Carmina Burana en 2e symfonie van Mahler hebben bijna mythische proporties gekregen. Terecht dus, dat hij tot erevoorzitter is gedecoreerd.

Na zijn bestuursperiode bij KKM bleef hij actief voor het koor door het voorzitterschap van de Commissie van Bijstand op zich te nemen. Hij was altijd aanwezig op de vrijdagavond, de vaste repetitieavond van Lambertus. Altijd in voor een praatje, een kwinkslag of een warmhartig advies.

Toon Willems is donderdagochtend 2 april 2020 om 5 uur overleden aan de gevolgen van een infectie met het coronavirus.

Namens iedereen die het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus een warm hart toedraagt: Toon bedankt voor alles wat je voor het koor betekend hebt!

Rust zacht!

Toon Willems KKM

Toon Willems     † 2 april 2020