KKM bestaat 150 jaar!

Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus is opgericht op 10 oktober 1873 als "Societé St. Lambert Kerkrade" en bestaat dit jaar 150 jaar! Natuurlijk gaan we dit uitbundig vieren met allerlei grote en kleine activiteiten verspreid over het jaar 2023. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die in het kader van het 150-jarig jubileum gepland zijn. U bent welkom om met ons mee te vieren en daarom nodigen wij u van harte uit om de evenementen te bezoeken. Natuurlijk is het nog veel bijzonderder als u zelf mee kunt doen aan deze evenementen, dus heeft u interesse meldt u dan aan als zanger bij mooie koor en geniet van de vriendschap, zang en mooie concerten!

14 januari 2023 - Opening jubileumjaar

Opening van het jubileumjaar door de onthulling van de KKM-etalage waarin gedurende het hele jaar het 150-jarig jubileum van het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus in het voetlicht zal staan.

etalage

 


 
 

9 april 2023 - Opluisteren Paasmis Lambertuskerk

Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus heeft een sterke verbondenheid met zijn patroonheilige Lambertus en daarmee ook met de Lambertuskerk. Om deze verbondenheid in het jubileumjaar prominent bijzondere aandacht te geven zal het koor de feestelijke hoogmis van Pasen opluisteren in de Lambertuskerk. 

 

Lambertuskerk

 
 

27 april 2023 - Zingen centrum Kerkrade

Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus staat middenin de Kerkraadse gemeenschap en wil dat ook weten! Tijdens Koningsdag op 27 april 2023 zal KKM op diverse plaatsen in het centrum miniconcerten ten gehore brengen en in het algemeen sfeerverhogend bezig zijn. U bent van harte uitgenodigd om dan naar het centrum van Kerkrade te komen, de lokale detailhandel en horeca te steunen én te genieten van de zang van de 150-jarige KKM St. Lambertus.

KKM Buiten   25pct

 

3 juni 2023 - Weidefeest en reünie oud-leden

KKM St. Lambertus herintroduceert in dit jubileumjaar een traditie, die door de COVID periode tijdelijk onderbroken was: het jaarlijkse Weidefeest. In dit 150-jarig jubileumjaar natuurlijk grootser van opzet dan ooit. Voor dit mooie feest nodigen we met name ook allen, die vanuit het verleden een band met het koor hadden en hebben, uit om deel te nemen.  Bent u een oud-lid of in vroeger tijden op een andere manier bij het koor betrokken geweest en wilt u zich opgeven voor de reünie, dan stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


weidefeest 2

 
 

24 juni 2023 - KKM Ins Jans Angesj

Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus & Jack Vinders

In 2023 bestaat het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus maar liefst 150 jaar. Dit prachtige koor heeft deze waarachtig mooie mijlpaal bereikt dankzij vele tot de verbeelding sprekende concerten en optredens. In het jubileumconcert ontmoet d’r Lambeëtes va Kirchroa, Kerkraads meest bekende multi-talent Jack Vinders, bekend en geroemd als cabaretier, columnist, liedjesschrijver, acteur, presentator en zanger. Breng die twee samen in een revue-achtige voorstelling gespeeld in de Wieëtsjaf. Voeg daarbij een selectie aan Kerkraadse talenten zoals Floor Bosman; Enzo, Emma en Sophie Kok; Showkoor Nouveau Visage; Miep Muller; de BOYZ van CantaYoung; Danny Pouwels, enz.

En ‘t wordt INS JANS ANGESJ en een prachtige avond!

Kaartverkoop aan de kassa van het Parkstad Limburg Theater (PLT) in Kerkrade en Heerlen. Of via de website www.plt.nl

KKM Ins Jans Angesj
 
 

19 augustus 2023 - Groots openlucht concert met Guido Dieteren

Samen met het Projectkoor Parkstad Limburg zal KKM St. Lambertus deelnemen aan het jaarlijks terugkerend openluchtevenement van Maestro Guido Dieteren en zijn European Pop Orchestra op de Markt in Kerkrade.  

Guido Dieteren op de Markt met tekst

 

17 september 2023 - Jubileumspatroonsfeest

Jaarlijks viert het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus zijn Patroonsfeest maar in het 150e jaar van zijn bestaan kan het niet anders dan dat het een speciaal Patroonsfeest wordt! Voorafgaand aan het Patroonsfeest is er een Heilige Mis ter ere van St. Lambertus waarin het koor toegezongen zal worden. Daarna volgt een mooi en groots opgezet feest voor allen die aan het koor verbonden zijn.

 

 Proost
 
 

18 november 2023 - Concert Messa di Gloria van Pietro Mascagni

KKM St. Lambertus heeft altijd een connectie gehad met de Lambertuskerk en de parochie. Het koor heeft voornamelijk een wereldlijk programma maar vindt toch regelmatig de muzikale geestelijke weg. Vandaar dat er is nagedacht over een groot kerkelijk concert. Hierbij is de aandacht gegaan naar een vrijwel onbekende maar zeer mooie concertante mis, de ‘Messa di Gloria’ van Pietro Mascagni. Deze componist is ook bekend van de opera ‘Cavalerie Rusticana’. De concertdatum is 18 november 2023 in de H. Lambertuskerk te Kerkrade. Het zal uitgevoerd worden met een regionaal orkest, een regionaal vrouwenkoor en twee Limburgse solisten, de bariton Vincent Kusters en tenor Pascal Pittie. Wij verwelkomen u graag voor dit indrukwekkende concert!

Bestel kaarten voor dit mooie concert via deze LINK

Messa di Gloria   promo

Bestel kaarten voor dit mooie concert via deze LINK