Zaterdag 22 juni 2019 was het eindelijk zover.... na maandenlang repeteren stonden de mannenkoren KKM St. Lambertus, CMK 1912 en David Spekholzerheide eindelijk oog in oog met Karin Bloemen. 's Middags tijdens de gezamenlijke repetitie was de eerste ontmoeting en meteen sloeg er al een vonk over. Het klikte! La Bloemen had maar wat plezier met de mannen die achter haar op het terras met haar meezongen... dat beloofde wat voor de voorstelling 's avonds. De setting was heel anders dan met een "gewoon" concert. Iedereen was in normale kledij, want we gingen "gewoon" naar de repetitie. Op de bühne van Theater de HUB was een terras nagebouwd. De koorleden kwamen vanuit de zaal en vanachter de bühne met het nodige geroezemoes naar het terras gelopen. En daar werd het gewoon gezellig.... zelfs met een drankje erbij dat gewoon tijdens de voorstelling werd uitgeserveerd. Een normaal tafereel voorafgaand aan een repetitie op een zomeravond. Met wellicht één uitzondering... voor het terras ontsponnen zich gezellige en muzikale taferelen tussen Arno Deckers en Karin Bloemen. Met veel humor brachten Arno en Karin iedereen in een goed humeur en in de stemming voor de nodige liederen waarbij La Bloemen natuurlijk de muzikale hoofdrol vervulde. Natuurlijk was er ook een rol voor de koorleden op het terras! Onder leiding van hun drie dirigenten Véron Jongstra, Jan Gouders en Wim Schepers werden een aantal liederen ten gehore gebracht samen met Karin Bloemen. Het publiek in de, vrijwel uitverkochte, zaal nam het allemaal gretig op en was zeer enthousiast. Na afloop van de voorstelling was iedereen dan ook zeer lovend over de opzet en uitvoering van het geheel. Bij de gebruikelijke dankzeggingen aan het einde van de voorstelling werd nog één man speciaal in het zonnetje gezet vanwege zijn kartrekkersrol in het geheel: Huub Klinkenberg. Hij had een formidabele taak maar hij heeft deze taak ook formidabel uitgevoerd! Al met al was het een geweldig leuke, gezellige, humorvolle en vooral muzikaal zeer geslaagde avond.

Voor meer foto's klik HIER

ZW17 Karin koor

Op woensdag 6 maart 2019 bereikte ons het trieste bericht dat onze zangersvriend, bas Loek Hinzen, na een ziekbed van 6 weken, heel vreedzaam is overleden. Loek vierde in 2017 nog zijn 25-jarig zangersjubileum maar was het afgelopen jaar door fysieke problemen genoodzaakt om wat afstand te nemen van het koor.

Loek, je blijft in onze gedachten!

Loek Hinzen bas
 

Op 16 februari 2019, werd weer de traditionele carnavalsavond van KKM St. Lambertus gevierd: d'r Lambeëtes Oavend! Voor de eerste keer, als experiment, in het cafédeel van de Wieëtsjaf om de avond wat intiemer te doen verlopen. Zoals altijd was het weer een zeer gezellige en bonte avond met optredens van binnen en buiten het mannenkoor. Het was een zeer gezellige en vooral muzikale avond zeker gezien het primeuroptreden van Show and Marching Band Lazy Sweat (Voelle Sjwees) die hun inzending voor het WMC van 2021 lieten zien! Tel daarbij de optredens van de Lambertinies, de Sinseltaler Hexen, Wiesse Sjwaam, de Martino's, Jod Jek en KVV 1936 met stadsprins Rob II, en het is duidelijk dat het een goed gevulde, afwisselende en buitengewoon gezellige avond was. De avond beleefde zijn hoogtepunt toen onder Indiaanse klanken een wigwam op de bühne werd gezet. Na enige bezwerende rituelen kwam daar de nieuwe KKM-prins Frans III (Scheepens) uit tevoorschijn.  Zijne Hoogheid zet zijn beste beentje voor als zanger bij de bassen. Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor feliciteert Prins Frans III van harte en wenst hem een geweldige regeringsperiode over KKM toe !

Klik voor HIER alle foto's van de Lambeëtes Oavend!

 

Prins Frans III 67pct

Prins Frans III


   

KKM Maastricht station 001

Kerstkoren op Limburgse stations

Luisteren of meezingen, het kan deze maand op de stations in Limburg. Want ook dit jaar worden reizigers in de maand december in Limburg verwelkomd met sfeervolle klanken op de stations. Arriva en NS nodigen samen de kerstkoren uit om reizigers een prettige beleving te bieden. De professionele koren zijn bekend in de regio en winnen ieder jaar aan belangstelling. Gospels, kerstliederen uit allerlei landen en bekende deuntjes om lekker mee te zingen. Op ieder station een ander repertoire en veelal begeleid door de piano. Naast de zang kunnen reizigers ook genieten van een glaasje glühwein.

Draaiboek koren Limburg

Heerlen               vrijdag 7 december van 18.45 tot 20.15uur;

Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus.  

Sittard                  maandag 10 december van 18.30 tot 20.00 uur;

Mannenkoor RMK Brunssum

Venlo                   donderdag 13 december van 19.00 -20.30 uur;

Mannenkoor Venlona

Maastricht          vrijdag 14 december (stationshal) van 18.45 tot 20.15 uur;

Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus

Roermond          vrijdag 21 december (perron 1) van 17.30 tot 19.00 uur;

Koninklijke Roermondse zang- en muziekvereniging

Het is een mooie traditie om tijdens het Patroonsfeest jubilarissen in het zonnetje te zetten. Ook dit jaar had voorzitter Wim de Groot het genoegen om een tweetal jubilarissen te mogen eren. Het ging hierbij om tweede tenor Paul Kranzel die maar liefst zijn 50-jarig zangersjubileum mocht vieren en bariton Henk Bindels die met zijn 40-jarig zangersjubileum ook al flink aan de weg getimmerd had.  Voorwaar voor beide heren een zeer bijzondere prestatie waarvoor ze dan ook door voorzitter Wim de Groot bijzonder in het zonnetje werden gezet. Ook de afgevaardigde van de KNZV-Limburg had, na enige omzwervingen door het Zuid-Limburgse land, Kerkrade toch weten te vinden. Ook hij had nog enige warme woorden en een mooie oorkonde voor de jubilarissen. Heren van harte gefeliciteerd met uw jubileum! Dat we nog lang van jullie zang mogen genieten!

DSC02890

Jubilarissen Paul Kranzel en Henk Bindels met hun echtgenotes

Klik HIER voor meer foto's van het Patroonsfeest 2018.