Het is een mooie traditie om tijdens het Patroonsfeest jubilarissen in het zonnetje te zetten. Ook dit jaar had voorzitter Wim de Groot het genoegen om een tweetal jubilarissen te mogen eren. Het ging hierbij om tweede tenor Paul Kranzel die maar liefst zijn 50-jarig zangersjubileum mocht vieren en bariton Henk Bindels die met zijn 40-jarig zangersjubileum ook al flink aan de weg getimmerd had.  Voorwaar voor beide heren een zeer bijzondere prestatie waarvoor ze dan ook door voorzitter Wim de Groot bijzonder in het zonnetje werden gezet. Ook de afgevaardigde van de KNZV-Limburg had, na enige omzwervingen door het Zuid-Limburgse land, Kerkrade toch weten te vinden. Ook hij had nog enige warme woorden en een mooie oorkonde voor de jubilarissen. Heren van harte gefeliciteerd met uw jubileum! Dat we nog lang van jullie zang mogen genieten!

DSC02890

Jubilarissen Paul Kranzel en Henk Bindels met hun echtgenotes

Klik HIER voor meer foto's van het Patroonsfeest 2018.

 

Op vrijdag 14 september 2018 bereikte ons het trieste bericht dat onze zangersvriend, bariton Jan Reinders, aan een slopende ziekte was overleden.  Hoewel Jan pas enkele jaren lid was van ons koor had hij zijn plekje helemaal gevonden en genoot hij van de prachtige muziek die we samen maakten. Het is daarom met pijn in het hart dat we van hem afscheid nemen. 

Jan... rust zacht...

Jan Reinders 50pct 

Op 27 januari 2018, twee weken voor de carnaval, was het weer zover de traditionele carnavalsavond van KKM St. Lambertus: d'r Lambeëtes Oavend! Zoals altijd was het weer een zeer gezellige en bonte avond met optredens van binnen en buiten het mannenkoor. Dit jaar lieten de Lambertinies zien wat zij gaan doen als de mannen zonder hen op concertreis gaan. Laten we maar zeggen dat de dames minstens zoveel lol beleven aan hun reis als de heren aan de hunne. Verder bracht Temara van Voelle Sjwees een "Night in de JaJaZoo" door omdat ze na sluitingstijd in het dierenpark achterbleef en ze tot haar schrik ontdekte dat de dieren dan natuurlijk vrij rondlopen. Het zal duidelijk zijn het ontbreekt de leden van KKM en hun echtgenotes niet aan creativiteit. Tel daarbij de optredens van jeugdkoor CantaYoung met schoolprins Yoeri I (kleinzoon van trots KKM-lid Frans Scheepens), de Sinseltaler Hexen, de 1e Kirchroätsjer Herren Sietzoengs Verain, Wiesse Sjwaan, Los Mar Joa, die Kapelle der Prinzengarde Aachen en KVV 1936 met stadsprins Yordi I, en het is duidelijk dat het een goed gevulde, afwisselende en buitengewoon gezellige avond was. Op deze avond nam Prins Wim V afscheid van zijn prinselijke taken en werd na, een zware opdracht, opgenomen bij de ex-prinsen van KKM St. Lambertus. Nu was KKM echter prinsloos... dat kon niet zo blijven. Vorig jaar had d'r Lambeëtes hoog bezoek uit de USA gehad, de toen nog presidentskandidaat Donald Trump bracht KKM een bezoek. Dit jaar bleek de goede relatie van Trump met zijn Russische tegenstreven Poetin, want Donald had Poetin gevraagd de Lambeëtes Oavend te bezoeken. Omringd door veiligheidspersoneel werd de Russische president naar binnen geloodst. Eenmaal op het podium bleek Poetin de nieuwe KKM-prins in vermomming te zijn: Johnny I (Huijten).  Zijne Hoogheid zet zijn beste beentje voor als zanger bij de 2e tenoren en wordt ook wel d'r pinselkweëler genoemd. Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor feliciteert Prins Johnny I van harte en wenst hem een geweldige regeringsperiode over KKM toe !

Klik HIER voor foto's van d'r Lambeëtes Oavend 2018

Poetin Johnny 

Poetin bezoekt KKM

PrinsJohnny1

Prins Johnny I


   


Op vrijdag 20 oktober 2017 bereikte ons het trieste bericht dat bestuurslid Toon (Teun) Nieuwenhuizen diezelfde ochtend op  77-jarige leeftijd was overleden. Hoewel we allemaal wisten dat Teun ernstig ziek was kwam het bericht van zijn dood als een slag voor iedereen. Zijn vrienden in het koor kenden hem als een goedlachs, hardwerkend bestuurslid met in zijn hart een speciale plaats voor het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus. Teun heeft vele jaren een bestuursfunctie vervuld en uit hoofde van deze functie zeer veel voor het koor betekend. Hij werd daarom recentelijk geëerd met de orde: Lid van Verdienste van KKM St. Lambertus. Het koor zal nog een laatste eer brengen aan onze vriend Teun Nieuwenhuizen tijdens zijn crematie. Teun, rust zacht....

In memoriam Teun Nieuwenhuizen

Evenals het voorafgaande jaar mocht KKM St. Lambertus tijdens zijn patroonsfeest wederom 3 jubilarissen in het zonnetje zetten. Twee jubilarissen waren reeds vooraf bekend bij eenieder: Loek Hinzen (bas) vierde zijn 25-jarig jubileum en Hub Wehrens (2e tenor) vierde maar liefst zijn 50-jarig zangersjubileum. Voorwaar voor beide heren een zeer bijzondere prestatie waarvoor ze dan ook door voorzitter Wim de Groot bijzonder in het zonnetje werden gezet. Er bleek echter nog een jubilaris in ons midden te zijn, te weten dhr. Wiel te Poel (1e tenor) die zijn 25-jarig zangersjubileum bij de KNZV mocht vieren. Ook hij werd door voorzitter Wim de Groot en de voorzitter van de KNZV van een oorkonde voorzien. Heren van harte gefeliciteerd met uw jubileum! Dat we nog lang van jullie zang mogen genieten!

 Van links naar rechts: Loek Hinzen, Hub Wehrens en onze huisfotograaf Wiel te Poel

Klik HIER voor meer foto's van het patroonsfeest.